Fysik

Hvilken betydning har gitterkonstanten for hvor stor afbøjningsvinklen bliver (sammenlign samme farve lys gennem to forskellige gitre)?

04. maj 2021 af mathilde12345678999 - Niveau: C-niveau

hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2021 af mathon

                  \begin{array}{lllll}& \textup{Med fastholdt }\\& \textup{b\o lgel\ae ngde:}\\&& \theta _n=\sin^{-1}\left ( \left ( n\cdot \lambda \right )\cdot d^{-1} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2021 af peter lind

Afbøjningen vokser


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2021 af mathon

\begin{array}{llllll}& \textup{omvendt proportionalitet}\\& \textup{mellem }d\textup{ og }\sin(\theta _n)\textup{:} \\&& d\cdot \sin(\theta _n)=n\cdot \lambda\\\\& \textup{Med voksende }\\& \textup{gitterkonstant}&\textup{aftager }\sin(\theta _n)\textup{ og dermed }\theta _n\textup{ da sin er en voksende}\\&& \textup{funktion i intervallet }\left [ 0;90\degree \right ]\\\\& \textup{Med aftagende }\\& \textup{gitterkonstant}&\textup{vokser }\sin(\theta _n)\textup{ og dermed }\theta _n\textup{ da sin er en voksende}\\&& \textup{funktion i intervallet }\left [ 0;90\degree \right ]\ \end{array}


Skriv et svar til: Hvilken betydning har gitterkonstanten for hvor stor afbøjningsvinklen bliver (sammenlign samme farve lys gennem to forskellige gitre)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.