Matematik

c) Argumenter for, at niveaukurven f(x,y)=2.5er en cirkel med radius 5 og bestem, hvor langt vandrerne går.

10. maj 2021 af gral - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med opgave c?


Figuren viser modellen af bjerget med niveaukurvenf(x,y)=2.5indtegnet i xy-planen. 
En gruppe vandrere går én gang rundt om bjerget i 2.5 km højde.
c) Argumenter for, at niveaukurven f(x,y)=2.5er en cirkel med radius 5 og bestem, hvor langt vandrerne går. 

På det vedhæftede billede, står det lidt pænere...

Opagven er med cas


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2021 af AMelev

Læg et billede af selve opgave inkl. figuren op.


Svar #2
10. maj 2021 af gral

Billede vedhæftet her


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. maj 2021 af janhaa

c)

-0,1x^2-0,1y^2+5=2,5\\ \\0,1x^2+0,1y^2-2,5=0\\ \\ x^2+y^2=5^2


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. maj 2021 af janhaa

c)

Omkrets= 2*pi*5 = O

O=10\pi


Skriv et svar til: c) Argumenter for, at niveaukurven f(x,y)=2.5er en cirkel med radius 5 og bestem, hvor langt vandrerne går.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.