Fysik

Hjælp til fysik B niveau

11. maj 2021 af Markus2300 - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der ved hvordan man regner 3,4 og 5 ud? Har udregnet at

9m^(2)*0.1*1((kW)/(m^(2)))= 0.9 kW er effekten for brønden  og at det tager 4000 s at producere 1 kWh. 

t = ((E)/(P))
E = 3,600,000 J
P = 900 W
t = ((3600000)/(900 ))s = 4000s

Men jeg ved ik hvordan man udregner den sidste?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2021 af janhaa

a)
P = 1 kW*9*0,1 = 900 W


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2021 af janhaa

b)

1000 Wh = P/t = 900 W / t

t = 0,9 timer = 54 min


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. maj 2021 af janhaa

c)

E = mgh

900 W = mg*(6 m)

mg = 150 N

m = 15,3 (kg)


Svar #5
11. maj 2021 af Markus2300

Mange tak. Ved du så hvordan man laver d.)?


Svar #6
11. maj 2021 af Markus2300

Og hvordan fik du 150 N???


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. maj 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{Opgave 5}\\& \textbf{4)}&\textup{Energibehov pr kg vand:}&\left ( 1\;kg \right )\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )\cdot \left ( 6\;m \right )&=&0.05892\;kJ\\\\&&\textup{Solcelleenergibehov pr L:}&&=&0.5892\;kJ\\\\&& \textup{Solcelleeffekt:}&\frac{0.5892\;kJ}{60\;s}&=&982\;W\\\\&& \textup{Solcelleareal:}&A=\frac{982\;W}{1000\;\frac{W}{m^2}}&=&0.982\;m^2 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. maj 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{Opgave 5}\\& \textbf{5)}&\textup{Pumpekapacitet:}&\left ( 4.5\;HK \right )\cdot \left (0.735499\;kW \right )&=&3.30975\;kW\\\\&&\textup{Pumpeenergi pr min:}&\left (3.30975\;\frac{kJ}{s} \right )\cdot \left ( 60\;s \right )&=&198.585\;kJ\\\\&& \textup{Antal kg vand pr min:}&\frac{198.585\;kJ}{0.05892\;\frac{kJ}{kg}}&=&3370.41\;kg \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2021 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{Opgave 5}\\& \textbf{5)}&\textup{Pumpekapacitet:}&\left ( 4.5\;HK \right )\cdot \left (0.735499\;\frac{kW}{HK} \right )&=&3.30975\;kW\\\\&&\textup{Pumpeenergi pr min:}&\left (3.30975\;\frac{kJ}{s} \right )\cdot \left ( 60\;s \right )&=&198.585\;kJ\\\\&& \textup{Antal kg vand pr min:}&\frac{198.585\;kJ}{0.05892\;\frac{kJ}{kg}}&=&3370.41\;kg \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til fysik B niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.