Matematik

Bestem den afledede - funktioner af to variable

11. maj 2021 af inneedofhomework - Niveau: A-niveau

Hej. Er der en, der kan hjælpe med disse opgaver?? Jeg ved simpelthen ikke, hvordan jeg skal gribe det an...

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2021 af mathon


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. maj 2021 af mathon

           \small \begin{array}{llllllll} \textbf{a)}\\&& f_y{ \, }'(x,y)=\left ( x^2+1 \right )\cdot 2\\\\&& f_y{ \, }'(0,1)=\left ( 0^2+1 \right )\cdot 2=2\\\\ \textbf{b)}\\&& f_{x}{}'(x,y)=\left ( 2y+1 \right )\cdot 2x-\left ( 1\cdot e^x+x\cdot e^x \right )=2x\left ( 2y+1 \right )-(1+x)e^x\\\\ && f_{xx}{}''(x,y)=2(2y+1)-\left ( 1\cdot e^x+\left ( 1+x \right )\cdot e^x \right )=2(2y+1)-\left (2+x \right )e^x\\\\ \textbf{c)}\\&& f_{yy}{}''(x,y)=0\\\\ \textbf{d)}\\&& f_{xy}{}''(x,y)=2x\cdot 2=4x \end{array}


Svar #3
11. maj 2021 af inneedofhomework

Okay... tak, Mathon!!!! Det fremmer forståelsen, når jeg ser dine løsninger.


Skriv et svar til: Bestem den afledede - funktioner af to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.