Matematik

Eksponentielle udviklinger

12. maj 2021 af Bundawindii - Niveau: B-niveau

Hej,

Hvordan får man disse til at stemme, når der er decimaler i punkterne? Jeg kan sagtens finde ud af udregningerne uden decimaler i punkterne, så skal man gøre et eller andet særligt?

Bestem forskriften for følgende eksponentielle udviklinger.

f(3,7) = 18,5 og f(11) = 0,4

f(5,1) = 1,2 og f(–0,9) = 18


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2021 af PeterValberg

Benyt formel 102 og 103 (side 19) i den formelsamling < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. maj 2021 af PeterValberg

og/eller se denne video < LINK > godt og vel 30 minutter inde i videoen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2021 af AMelev

#0 Det er ligegyldigt hvordan tallene, der repræsenteres af x1,y1,x2 og y2, ser ud - om det er hele tal, brøker, decimaltal eller .... De skal bare sættes ind i formlerne.

Hvad mener du med "at få dem til at stemme"?


Svar #4
13. maj 2021 af Bundawindii

Ok, tusind tak :)

Jeg kan ikke få de rigtige tal, når der er decimaler i punkttallene (har selvfølgelig brugt punktum og ikke komma) 

Må hellere også sige, at det er ved udregning og ikke i GeoGebra eller andet IT-værktøj, at problemet opstår. Så det er lommeregneren der driller. Jeg kan i hvert fald ikke få samme resultat som facitlisten.

Men jeg prøver med link til video, for jeg har brugt de rigtige formler.

mvh 


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. maj 2021 af PeterValberg

#4 Det forstår jeg ikke, det virker da fint, når jeg prøver med TI-nspire CAS

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #6
13. maj 2021 af Bundawindii

Undskyld!

Jeg ved ikke, hvad jeg har tastet forkert igår, for jeg får det rigtige nu og har ikke ændret på tal eller noget.

Der skulle åbenbart bare en ny dag til :)

mvh 


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. maj 2021 af PeterValberg

#6 Det skal der nogen gange :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Eksponentielle udviklinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.