Matematik

Find længde og vinkler i trekant

14. maj 2021 af JulieDamsoe - Niveau: B-niveau

Hejsa jeg sidder helt fast i denne, ved det er noget med evenutelt cosinus?

Figuren viser trekant ABC(vedhæftet)

Desuden er linjestykket fra A til et punkt P på siden BC tegnet

Nogle af målene fremgår af figuren. Der oplyses at vinkel P i trekant APC er stump.

Trekant ABC har arealet 81

a) Bestem længden af linjestykket AP

b) Bestem vinkel P i trekant APC

c) Bestem længden af linjestykket BP

Håber der er nogen som kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\&& \left | AP \right |=\sqrt{9.9^2+16.7^2-2\cdot 9.9\cdot 16.7\cdot \cos\left ( 25.4\degree \right )} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\&& \frac{\sin(P_{\textbf{{\color{Red} stump}}})}{16.7}=\frac{\sin(25.4\degree)}{\left | AP \right |} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textbf{c)}\\&& 81=\frac{1}{2}\cdot 16.7\cdot \left | CB \right |\cdot \sin(25.4\degree)\\\\&& \left | CB \right |=\frac{2\cdot 81}{16.7\cdot \sin\left ( 25.4\degree \right )}\\\\&& \left | BP \right |=\left | CB \right |-9.9 \end{array}


Svar #5
14. maj 2021 af JulieDamsoe

#2

\small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\&& \left | AP \right |=\sqrt{9.9^2+16.7^2-2\cdot 9.9\cdot 16.7\cdot \cos\left ( 25.4\degree \right )} \end{array}

Mange tak!, kan det passe at det så giver 78,215?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2021 af mathon

           Nej.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2021 af ringstedLC

#5: Se på målene og dit resultat.

En trekant har højst én stump vinkel. AP er det ene vinkelben til den stumpe vinkel; så kan den ikke være længere end den længste af de to andre sider.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. maj 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\&& \frac{\sin(P_{\textbf{{\color{Red} stump}}})}{16.7}=\frac{\sin(25.4\degree)}{\left | AP \right |} \end{array}

               \small \begin{array}{lllll}&& \textup{solve}\left ( \frac{\sin(v)}{16.7}=\frac{\sin(25.4)}{\sqrt{9.9^2+16.7^2-2\cdot 9.9\cdot 16.7\cdot \cos(25.4)}},v \right )\mid 90<v<180 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. maj 2021 af Januar2021 (Slettet)

#5
#2

\small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\&& \left | AP \right |=\sqrt{9.9^2+16.7^2-2\cdot 9.9\cdot 16.7\cdot \cos\left ( 25.4\degree \right )} \end{array}

Mange tak!, kan det passe at det så giver 78,215?

                Du glemte at tage kvadratroden . [ AP ] = √ (78;215) = 8,84


Skriv et svar til: Find længde og vinkler i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.