Matematik

Hjælp til funktion

16. maj 2021 af Sara3838 - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogen som kan forklare mig, hvordan man laver den her opgave .

Jeg har vedhæftet opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2021 af janhaa

f(1) = 9

f ' (x) = 5*2x *ln(2) - 1

f ' (1) = 10*ln(2) - 1

tangent:

y = 9 + (10*ln(2) - 1)*(x-1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2021 af AMelev

                     
Opgavens indhold harmonerer ikke med C-niveau, da man skal bruge differentialregning. 
Det er også lidt atypisk, at man har det emne i 1g, men det er selvfølgelig muligt.
Niveauet skal være det, der er i din studieretning.
Da der er forskellige formelsamlinger til de to niveauer, kan vi ikkke give en præcis henvisning, som du kan bruge fremadrettet.
Du skal kigge i indholdsfortegnelsen efter Differentialregning.


Skriv et svar til: Hjælp til funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.