Fysik

Fysik: Beregn afstanden til Altair.

18. maj 2021 af Maria200 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Altair er den klareste stjerne i stjernebilledet Ørnen.

Parallaksen for Altair er målt til 0,000 054 1°.

Beregn afstanden til Altair.

Er der nogle der kan hjælpe mig med denne her opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2021 af mathon

               \begin{array}{llllll}&& d=\frac{206265}{\pi''}\cdot AU&\textup{hvor }\pi''\textup{ er vinklen m\aa lt i buesekunder}\\&&& \textup{og }AU\textup{ er den astronomiske l\ae ngdeenhed.} \end{array}      


Skriv et svar til: Fysik: Beregn afstanden til Altair.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.