Matematik

Find a og b

18. maj 2021 af claudia1o11 - Niveau: B-niveau

Hjælp!

Hvordan finder jeg a og b i denne sammenhæng? 

Jeg har jo kun en x og y, skal jo bruge for at finde a og b eller? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2021 af mathon

             \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&& \ln(y)=a\cdot \ln(x)+\ln(b)\\\\&& y=b\cdot x^a\\\\\\&& \ln(y)=1.574\cdot \ln(x)+\ln(e^{-7.948})\\\\&& \ln(y)= \ln(x^{1.574})+\ln(0.000353)\\\\&& y=0.000353\cdot x^{1.574} \\\\\\&& a=1.574\qquad b=0.000353 \end{array}


Svar #3
18. maj 2021 af claudia1o11

Okay tak. 

Men hvordan kan jeg ud fra mit regnestykke se hvad der er a og b til at starte med.

Forsåtr ik det du har lagt op??


Svar #4
18. maj 2021 af claudia1o11

AHHHHHHH LIGE MEGET.

Forstår nu, men hvordan ved du det er e der skal være på b's position? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2021 af mathon

             \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&& \ln(y)=a\cdot \ln(x)+\ln(b)\\\\&& y=b\cdot x^a\\\\\\&& \ln(y)=1.574\cdot \ln(x)+\ln(e^{-7.948})\\\\&& \ln(y)= 1.574\cdot \ln(x)+\ln(0.000353)\\\\&& y=0.000353\cdot x^{1.574} \\\\\\&& a=1.574\qquad b=0.000353 \end{array}

a og b skal først bestemmes i spørgsmål b)


Svar #6
18. maj 2021 af claudia1o11

Det forstår jeg godt, tak :) 

Det jeg spørg til hvorfor du indsætter e^ -7,948, altså hvordan ved du det er e du skal indsætte?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2021 af mathon

behøves heller ikke:

             \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&& \ln(y)=a\cdot \ln(x)+\ln(b)\\\\&& y=b\cdot x^a\\\\\\&& \ln(y)=1.574\cdot \ln(x)+(-7.948)\\\\&&\ln(y)=\ln\left ( x^{1.574} \right )+\left ( -7.948 \right)\\\\&& y=e^{\ln(x^{1.574)}+(-7.948)}\\\\&& y=x^{1.574}\cdot e^{-7.948}\\\\&& y=0.000353\cdot x^{1.574} \\\\\\&& a=1.574\qquad b=0.000353 \end{array}


Skriv et svar til: Find a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.