Matematik

bestemme f'(4) og monotoniforholdene

19. maj 2021 af MilleHanseen03 - Niveau: B-niveau

Er der nogle herinde der kan hjælpe mig med hvordan jeg bestemmer f'(4) lige i denne opgave. 

Formlen er vedhæftet i filer


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll}& \textup{Define }f(x)=&\ln(x)-\frac{1}{4}x+1\quad x>0\\\\& \textup{Define }f_m(x)=&\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}(f(x))\\\\\\&& f_m(x)=\frac{1}{x}-\frac{1}{4}\\\\&& f_m(4)=\frac{1}{4}-\frac{1}{4}=0\\\\\\ \end{array}

      fortegnsvariation
      for fm(x):                          +         0         -
      x-variation:           0__________4__________
      ekstremum:                             max
      monotoni                         
      for f(x):                    voksende        aftagende


Skriv et svar til: bestemme f'(4) og monotoniforholdene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.