Matematik

Kalium og den betaradioaktive isotop K-40, Vejen til Fysik B2, Opgave 67, Side 80-81, (Knud Erik Nielsen og Esper Fogh)

19. maj 2021 af ca10 - Niveau: B-niveau

En prøve indeholder 16 g kalium, hvoraf 0,0118 % udgøres af den betaradioaktive isotop K-40. Halveringstiden for K-40 er 1,28*10^9 år.

a) Skriv henfaldsskemaet.

Mit spørgsmål er, hvordan skriver man dette henfaldsskema

b) Hvor mange gram K-40 er der i prøven ?

Jeg vil mene at det bestemmes således 

Antal gram K-40 i prøven = 16*0,0118% = 0,1188000 g.  

Bogens facit på side 208 er 0,00192 g

Mit spørgsmål er hvordan bestemmer man, hvor mange gram K-40 der er i prøven, da mit facit ikke er rigtigt.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. maj 2021 af mathon

           Antal gram K-40 i prøven = (16 g)*0.000118 = 0,001888 g.  


Svar #2
19. maj 2021 af ca10

Tak for svaret


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2021 af AMelev

#0 Hvis du lægger dine spørgsmål og i Fysikforum, kan du måske også få svar på det første.


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. maj 2021 af mathon

                              \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\& _{19}^{40}\textrm{K}\;\longrightarrow \;_{20}^{40}\textrm{Ca}\;+\;_{-1}^{\, \, \, \, 0}\textrm{e}\;+\;\bar \nu \end{array}


Svar #5
20. maj 2021 af ca10

Tak for svaret


Skriv et svar til: Kalium og den betaradioaktive isotop K-40, Vejen til Fysik B2, Opgave 67, Side 80-81, (Knud Erik Nielsen og Esper Fogh)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.