Matematik

matematik hjælp

24. maj 2021 af ida2502 - Niveau: 8. klasse

hej.

har fået stillet det her spørgsmål i min prøve, men forstår det ikke nogen der kan hjælpe?

Mette får 140 kr. i lommepenge, hvilket svarer til 85 % af det beløb hendes storesøster får. Hvor mange penge får Mettes storesøster i lommepenge?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2021 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{kr}_\textup{M}=140 &= 85\%\cdot \textup{kr}_\textup{S} \\ \frac{140}{85\%} &= \frac{85\%}{85\%}\cdot \textup{kr}_\textup{S} \\ \frac{140}{85\%} &= \textup{kr}_\textup{S} \\ \textup{kr}_\textup{S} &= \frac{140\cdot 100}{85}=\;? \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. maj 2021 af AMelev

Kald Mettes storesøsters lommepenge x

85%·x = 140. Løs ligningen mht. x


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2021 af Soeffi

#0. Prøv en gradvis omskrivning af tekst til regnestykke:

Man leder efter storesøsters lommepenge, dette kaldes x.

Mettes lommepenge = 140 kr. = 85% af x.

Ordet "af" oversættes til gangetegn, og man får ligningen: 140 = (85%)·x, der løses med hensyn til x:

140 = (85%)·x ⇔ x = 140/(85%) ⇔ x = 140/0,85 ⇔ x = 165.

Dvs. storesøsteren får 165 kr. i lommepenge.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2021 af PeterValberg

#0 Se eventuelt denne video < LINK > om grundlæggende procentregning...
I beskrivelsen til videoen er der nogle "tidskoder", så du let kan navigere i videoen
og hurtigt finde det underemne, du gerne vil se....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.