Matematik

Lignings løsning

24. maj 2021 af Kedde3 - Niveau: C-niveau

Hej har lidt svært med de her ligninger og er ikke helt sikker på hvordan man skal løse dem. Er nogenlunde sikker på at jeg skal lave nogle af dem til andengrads for at kunne løse dem. Men er ikke sikker:(

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2021 af AMelev

2. x ≠ 0. Gang på begge sider med x, træk 1 fra på begge sider, og brug løsningsformlen for en 2.gradsligning.

3. Sæt x uden for parentes i den sidste faktor og benyt 0-reglen på de tre faktorer

4. Skaf 0 på den ene side af lighedstegnet (lettest på venstre side) og benyt løsningsformlen for en 2.gradsligning


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. maj 2021 af ringstedLC

2. Gang med x på begge sider og flyt rundt, så du får en 2. gradsligning på standardform. Betingelse fordi man ikke må gange med 0: x ≠ 0

3. Brug nulreglen og dit kendskab til logaritmefunktioner.

4. Flyt rundt og reducer, så du får en 2. gradsligning på standardform. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. maj 2021 af PeterValberg

Vedr. spg. 4

Omskrives ligningen, får du:

4x^2-6x-4=0

hvilket er en andengradsligning på standardformen

ax^2+bx+c=0

Du kan løse denne vha. diskriminantformlen

x=\frac{-b\pm\sqrt{b^2-4ac}}{2a}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Lignings løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.