Matematik

Problemregning Matematik

25. maj 2021 af studylifewithme - Niveau: 8. klasse

Hey, har brug for hjælp til opgave 3, 3.2 :)

Her er linket til opgaven: 

file:///Users/besaneljean/Downloads/opgavehaefte-matematik-med-hjaelpemidler-4%20(4).pdf

Hav en god dag :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2021 af Quarr

Formel for vinkelsummen i en n-kant = (n-2)*180º

For en syvkant er vinkelsummen: (7-2)*180º=900º

Grunden til at hver vinkel er 129º er fordi at når der er tale om regulære polygoner er alle sider lige lange og alle vinkler lige store.

Derfor kan en vinkel ved:

900/7=129º (Rundt op)

- - -

Ja

 


Svar #2
25. maj 2021 af studylifewithme

Mange tak, men hvad er de 180 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2021 af Quarr

Man kan også skrive det som:

(n*180º)-360º

n=Antallet af kanter 

180º stammer fra at man kan inddele den i n kongruente trekanter efter hvor mange kanter der er.

180º=Vinkelsum i en trekant

- - -

Ja

 


Svar #4
25. maj 2021 af studylifewithme

Mange tak, glad for at du gad at hjælpe:)


Skriv et svar til: Problemregning Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.