Matematik

Matematik spørgsmål??

27. maj 2021 af Omaair - Niveau: 10. klasse

Hej

Er der nogle der kan hjælpe med at hvordan man laver den tredje opgave som er:

Hvor mange år vil der gå, før der er flere kvindelige medlemmer end mandlige, hvis den gennemsnitlige udvikling fortsætter? (se vedhæftede)

Vedhæftet fil: tredje sp.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det lidt nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2021 af PeterValberg

Nu har du jo ikke givet os hele opgaveteksten,
men jeg gætter på, at du allerede nu har lavet
grafer over udviklingen i hhv. mandlige og kvindelige 
medlemmer eller funktionsforskrifter ?

Så du skal sådan set finde skæringspunktet mellem
de to grafer, hvor der er lige mange mandlige og
kvindelige medlemmer

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
27. maj 2021 af Omaair

Hele opgaven ser sådan ud.
 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #4
27. maj 2021 af Omaair

Jeg har ikke lavet grafer, men har vist udviklingen i procent.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2021 af PeterValberg

Du lader 2019 være udgangspunkt, her er der 415 mandlige og 340 kvindelige medlemmer.
Du antager, at udviklingen herefter er de gennemsnitlige værdier, 15 mænd og 25 kvinder,
og lader x være antal år efter 2019 og y antallet af medlemmer for hhv. mænd og kvinder.

Du kan så opstille to funktionsudtryk:

\text{m\ae nd}:\quad y=15x+415

\text{kvinder}:\quad y=25x+340

Løs nu ligningen

15x+415=25x+340

løsningen er det antal år efter 2019, hvor
antallet af mandlige og kvindelige medlemmer er ens,
herefter vil de kvindelige medlemmer blive flere end mændene
(forudsat den gennemsnitlige medlemstilvækst fortsætter)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
27. maj 2021 af Omaair

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Matematik spørgsmål??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.