Fysik

lys fra en laser sendes ind mod et optisk gitter med 1000 spalter pr.mm.

28. maj 2021 af mathilde12345678999 - Niveau: C-niveau

hej jeg har brug for hjælp til denne opgave. på forhånd tak:)

lys fra en laser sendes ind mod et optisk gitter med 1000 spalter pr.mm.

jeg har brug for hjælp til disse:

1.) gør rede for at gitterkonstanten er 1000 nm. 

2.) beregn lysets bølgelængde

3.) hvilken farve har lyset?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2021 af mathon

\begin{array}{lllllll} \small \textbf{1.}\\& \textup{gitterkonstant}&\large d=\frac{1\;mm}{10^3}=\frac{10^6\;nm}{10^3}=10^{6-3}\,nm=1000\;nm\\\\ \small \textbf{2.}\\\\& \textup{b\o lgel\ae ngde}& \large \lambda =\frac{d\cdot \sin\left ( \varphi _n \right )}{n}\small \qquad \textup{du har ikke hverken opgivet afb\o jningsvinkel eller orden}\\\\ \small \textbf{3.}\\& \textup{p\aa \ grundlag }&\textup{af den beregnede b\o lgel\ae ngde, kan du ved opslag afg\o re, om}\\&& \textup{lyset tilh\o rer det synlige interval og i givet fald hvilken farve.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2021 af mathon

editering:

\begin{array}{lllllll} \small \textbf{1.}\\& \textup{gitterkonstant}&\large d=\frac{1\;mm}{10^3}=\frac{10^6\;nm}{10^3}=10^{6-3}\,nm=1000\;nm\\\\ \small \textbf{2.}\\\\& \textup{b\o lgel\ae ngde}& \large \lambda =\frac{d\cdot \sin\left ( \varphi _n \right )}{n}\small \qquad \textup{du har hverken opgivet afb\o jningsvinkel eller orden}\\\\ \small \textbf{3.}\\& \textup{p\aa \ grundlag } \small &\textup{af den beregnede b\o lgel\ae ngde, kan du ved opslag afg\o re, om}\\&& \textup{EM-svingningerne tilh\o rer det synlige interval og i givet fald hvilken farve.} \end{array}


Skriv et svar til: lys fra en laser sendes ind mod et optisk gitter med 1000 spalter pr.mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.