Matematik

Løs andengradsligning uden hjælpemidler

29. maj 2021 af JulieDamsoe - Niveau: B-niveau

Hejsa, håber der er nogen som kan hjælpe!

x^2 + 3x - 4 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2021 af mathon

                \small \begin{array}{lllll}&& \begin{array}{lll} a=1\\ b=3 \\ c=-4 \\ d=3^2-4\cdot 1\cdot (-4)=9+16=5^2\\\sqrt{d}=5 \end{array} \\\\&& x=\left\{\begin{array}{llr} \frac{-3-5}{2}=-\frac{8}{2}&=&-4\\\\\frac{-3+5}{2}=\frac{2}{2}&=&1 \end{array}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2021 af Januar2021 (Slettet)

Hvis du kan gennemskue at x2 + 3x - 4 = ( x-1 ) · ( x + 4 )

x-1 = 0

x = 1

x + 4 = 0

x = - 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2021 af AMelev

#0 Se din formelsamling side 14 (59) & (60) eller side 12 (53)-(55).


Skriv et svar til: Løs andengradsligning uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.