Kemi

En opløsning

30. maj 2021 af Planteelsker - Niveau: B-niveau

Hvordan kan man lave 500 ml 0,5 mM af kaliumaluminiumsulphat opløsning?

kaliumaluminiumsulphat skrives som KaAl(SO4)2*12H2O.

Skal jeg have fat i formler for stofmængdekoncentrationen og stofmængden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2021 af janhaa

KAl(SO_4)_2*12H_2O.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2021 af janhaa

molar mass: 474,4 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2021 af janhaa

C = n/V

n = C*V = 2,5*10-4 mol

hydrat-salt


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2021 af janhaa

M=m/n

m = M*n= (474,4) * n =  0,1186 g = 0,119 g

finally, weigh 0,119 g hydrat-salt and add 500 ml water


Svar #5
30. maj 2021 af Planteelsker

Så jeg skal slet ikke bruge de 0,5 mM til noget?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2021 af janhaa

#5

Så jeg skal slet ikke bruge de 0,5 mM til noget?

???????

C=n/V

n = C*V


Svar #7
30. maj 2021 af Planteelsker

Kan man også godt bruge denne formel til at løse det: 

V1 * C1 = V2 * C2 

?


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. maj 2021 af Januar2021 (Slettet)

Til # 4

Jeg tror opgaven er at fremstille  500 ml 0,5 mM KAl ( SO4)2 opløsning

udfra KAl ( SO4)2 , 12 H2O


Svar #9
30. maj 2021 af Planteelsker

Og det kan jeg gøre ved at bruge disse formler: 

n = C * V    og    m = M * n ?

?


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. maj 2021 af janhaa

#8

Til # 4

Jeg tror opgaven er at fremstille  500 ml 0,5 mM KAl ( SO4)2 opløsning

udfra KAl ( SO4)2 , 12 H2O

well, the problem text has poor info


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. maj 2021 af Januar2021 (Slettet)

#10
#8

Til # 4

Jeg tror opgaven er at fremstille  500 ml 0,5 mM KAl ( SO4)2 opløsning

udfra KAl ( SO4)2 , 12 H2O

well, the problem text has poor info

                  Ja , men det giver det giver ikke rigtig nogen mening, at lave en

                 0,0005 M KAl ( SO4)2 12 H2O opløsning


Svar #12
30. maj 2021 af Planteelsker

Man bruger vidst sådan en opsløsning som adjuvant i HPV vacciner 


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. maj 2021 af Januar2021 (Slettet)

#12

Man bruger vidst sådan en opsløsning som adjuvant i HPV vacciner 

                Det jeg mener er. Det giver god mening at lave en 0,0005 M KAl ( SO4)2 opløsning

              Men ikke en 0,0005 M KAl ( SO4)2 12 H2O opløsning


Svar #14
30. maj 2021 af Planteelsker

Hvis man skulle fremstille det i praksis, hvordan ville man så forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. maj 2021 af Januar2021 (Slettet)

#14

Hvis man skulle fremstille det i praksis, hvordan ville man så forklare det?

                 Tag  udgangspunkt i svar # 4 I stedet for at bruge 119 mg skal du bruge

               ((119 mg / 258,16 ) · 474,4 ) = 219 mg KAL (SO4)2 12 H2O

                 258,16 er molvægt for KAl ( SO4)2

                474,4 er molvægt for KAl ( SO4)2 12 H2O


Brugbart svar (0)

Svar #16
30. maj 2021 af Januar2021 (Slettet)

Til # 0 og # 4

Undskyld til jer begge , jeg har klokket i den

Svar # 4 er det rigtige svar Se bort fra mine indlæg


Svar #17
30. maj 2021 af Planteelsker

Jeg forstår bare ikke helt, hvornår man kommer frem til, at n = 2,5*10^-4 mol?

Brugbart svar (0)

Svar #18
30. maj 2021 af janhaa

Har du ikke 500 ml = V
0.5 mM = c
der
c = n/V,

n = cV

Nicht wahr

Svar #19
30. maj 2021 af Planteelsker

Ah okay, mange tak! Nu giver det hele mening :))


Skriv et svar til: En opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.