Fysik

Hvordan løser man denne?

08. juni 2021 af magnuslys - Niveau: B-niveau

hvordan finder man trykke af en kviksølvsølje i en meters højde


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2021 af PeterValberg

Tryk P, der måles i Pascal (Pa) er en kraft F, målt i Newton (N) pr. arealenhed A, målt i m2

 P\,[Pa]=\frac{F\, [N]}{A\,[m^2]}

Du skal bestemme massen af kviksølvsøjlen og tyngdekraftens påvirkning af den.
Denne kraft divideres med arealet (sikkert 1 m2), derved får du trykket af kviksølvsøjlen

...skulle jeg mene :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2021 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{Tryk}=\frac{\textbf{kraft}}{\textbf{areal}}\\\\& p=\frac{m\cdot g}{a}=\frac{V\cdot \varrho\cdot g}{a}=\frac{h\cdot a\cdot \varrho\cdot g}{a}=h\cdot \varrho\cdot g=\left ( 1\,m \right )\cdot \left ( 13600\;\frac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )= \\\\&\qquad \qquad\qquad\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad\quad\!\! 133552\;\frac{N}{m^2}=133.552\;kPa \end{array}


Skriv et svar til: Hvordan løser man denne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.