Matematik

matematik

18. juni 2021 af sararavvh - Niveau: 10. klasse

A=(1)/(2)*h*g

isoler h i formlen.

tak på forhånd

Vedhæftet fil: Udklip t.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2021 af jl9

Hvad hvis du skriver det som:

A=0,5*h*g

og så isolerer h


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2021 af PeterValberg

A=\tfrac12\cdot h\cdot g

h=\frac{2A}{g}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2021 af Eksperimentalfysikeren

Start med at bytte om på højre og venstre side i ligningen.

Divider på begge sider af lighedstegnet med venstresiden undtagen h.

Så er der to muligheder:

1. Omskriv ½ til 0,5. Denne omskrivning vil ikke være korrekt i fysik, fordi i fysikken er ½ en eksakt værdi, mens 0,5 er en tilnærmet værdi.

2. Forlæng brøken med 2. Derved fremkommer resultatet i #2.


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.