Matematik

Funktioner af to variable og differentialregning

19. juni 2021 af Ano123nym - Niveau: A-niveau

Er der nogen som vil forklare om (ligesom man vil til mundt. eksamen)

1) funktioner af to variable.

2) gradient og stationære punkter og for, hvordan man ved brug af differentialregning, kan undersøge grafens forløb.

Gerne to uddybende forklaringer, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2021 af janhaa

f(z)=f(x,y)=x^3+y^3

f_x'=3x^2\\ \\ f_y'=3y^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juni 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2021 af mathon

                 \small \begin{array}{lllllll}&& f_{xx}{}''(x,y)=6x\quad \textup{og}\quad f_{yy}{}''(x,y)=6y\\\\&& f_{xy}{}''(x,y)=0\\\\ \textup{station\ae rt punkt:}&&(x_o,y_o)=(0,0)\\\\&& f_{xx}{}''(0,0)\cdot f_{yy}{}''(0,0)-f_{xy}{}''(0,0)^2=0\Leftrightarrow (0,0)\\&& \textup{er et saddelpunkt.} \end{array}


Skriv et svar til: Funktioner af to variable og differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.