Fysik

Densitet for varm og kold luft.

21. juni 2021 af Toffie1 - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen

Jeg har i en opgave omhandlende opdrift beregnet ballonenes volume, ved hjælp af formlen her

 V := m/\rho

Ballonens masse var så 834 kg. Densiteten fandt jeg ved at trække densiteten af varm luft fra kold luft. Men hvordan kan jeg forklare, hvorfor man trækker densiteten af varm luft fra kold luft? 

\rho [kold] = 1.22 \left (kg/m^3 \right ) \rho[varm] = 1.061\left (kg/m^3 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2021 af peter lind

Opdriften er afhængig af både tryk, rumfang og temperatur ider  idealgasloven

P*V=n*R*T så du må oplyse mere om omstændighederne


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2021 af mathon

Du fik svar i
                      https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2017861


Skriv et svar til: Densitet for varm og kold luft.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.