Matematik

matematik

21. juni 2021 af sararavvh - Niveau: 10. klasse

jeg har brug for hjælp til den sidste, er det nogen der ved hvordan man løser opgaven.

tak på forhånd

Vedhæftet fil: gffv.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2021 af StoreNord

Del den blå gavlspids op i to retvinklede trekanter, og brug Pythagoras. Nej

Højden i den blå gavlspids kan ses på tegningen til højre.
Bredden kan ses på tegningen i midten.

og den røde firkant er ikke 20 m²


Svar #2
21. juni 2021 af sararavvh

#1 hvad er den røde firkant ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2021 af StoreNord

Hvad er bredden?   Hvad er højden?

Arealet er bredden * højden.

Du har beregnet hele gavlen i stedet for rektanglet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. juni 2021 af PeterValberg

Arealet af det røde område (rektangel):

A_{\text{r\o d}}=\text{bredde}\cdot\text{h\o jde}=4\cdot 2=....

Arealet af det blå område (trekant):

A_{\text{bl\aa}}=\tfrac12\cdot\underbrace{\text{h\o jde}}_{\text{af trekant}}\cdot \underbrace{\text{bredde}}_{\text{grundlinje}}=\tfrac12\cdot 3\cdot 4=...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.