Matematik

Hjælp til Mat B

10. juli 2021 af Markus2300 - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan forklare hvordan man løser denne opgave? Og hvad g(f(2)) betyder?


Svar #1
10. juli 2021 af Markus2300

Her er den


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juli 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juli 2021 af mathon

              \small \small \begin{array}{lllllll} \textup{sammensat funktion:}\\& \left ( g\circ f \right )(x)=g(f(x))\\\\ \textbf{a)}\\& g(f(x))=\sqrt{x+2}\qquad x>-2\\\\& g(f(2))=\sqrt{2+2}=\sqrt{4}=2 \end{array}


Svar #4
10. juli 2021 af Markus2300

Hvordan kan der være at du tager kvadratroden af x +2? Og hvorfor skriver du x>2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juli 2021 af mathon

Funktionen
                      \small g(x) er jo \small \sqrt{x} som i \small \mathbb{R} kun er defineret med ikke-negativ radikand.

                      \small x+2\geq 0 \Leftrightarrow x\geq -2


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juli 2021 af mathon

så korrigeret:

              \small \small \small \begin{array}{lllllll} \textup{sammensat funktion:}\\& \left ( g\circ f \right )(x)=g(f(x))\\\\ \textbf{a)}\\& g(f(x))=\sqrt{x+2}\qquad x\geq -2\\\\& g(f(2))=\sqrt{2+2}=\sqrt{4}=2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. juli 2021 af Eksperimentalfysikeren

y = g(f(x)) er det samme som t = f(x) og y = g(t). Det er blot en kortere skrivemåde, hvor man slipper for at skulle bruge et bogstav til mellemresultatet.

Når f(x) = x+2 og g(x) = √(x), er

g(f(x)) = \sqrt{f(x)} = \sqrt{x+2}


Skriv et svar til: Hjælp til Mat B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.