Matematik

Er der nogle opgavesæt om differentialregning?

10. juli 2021 af 1234vedikke - Niveau: B-niveau

Er der nogen der ved, hvor jeg kan finde opgavesæt om differentialregning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juli 2021 af ringstedLC

Der er jo adskillige tråde her på SP, - udover dine egne, som andre har spurgt til. Brug blot søgefunktionen eller oversigten https://www.studieportalen.dk/Forums/Threads.aspx?id=9

Se eventuelt også https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. juli 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. juli 2021 af mathon

En funktion f  er givet ved:

f(x) = (x3 + 5x) * ln(x), x > 0.

Bestem f’(1)


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. juli 2021 af mathon

Find differentialkvotienten
for følgende funktioner:

                                     \begin{array}{llllll} \textbf{1)}\\& f(x)=x^3\cdot \sqrt{x}\\\\ \textbf{2)}\\& f(x)=\frac{x^3}{\sqrt{x}+5x }\\\\ \textbf{3)}\\& f(x)=\left (3\sqrt{x}+7x^2 \right )\left ( \frac{3}{2\sqrt{x}}-\frac{9}{x^3} \right )\\\\ \textbf{4)}\\&\large f(x)=\frac{3x^2\sqrt{x}-\frac{7x^5}{\sqrt{x}}}{x^3+5x^4\sqrt{x}} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. juli 2021 af mathon

               g(x) = 5·2- x

Bestem monotoni og ekstrema.


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. juli 2021 af mathon

En funktion f  er givet ved:

f(x) = (x3 + 5x) * ln(x), x>0.

Bestem f’(1)


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. juli 2021 af mathon

f(x) = 1/3*x^3 - 1/2*x^2 - 2x + 1

Bestem f'(x), og bestem monotoniforholdene for f.


Svar #8
15. juli 2021 af 1234vedikke

Tak for opgaverne! 


Skriv et svar til: Er der nogle opgavesæt om differentialregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.