Matematik

pizza opgave

24. juli 2021 af shain - Niveau: 10. klasse
Det handler om pizza.
Det er hele opgaven fra 3.2 til 3.5

3.2 her skal jeg lave et diagram over stor en del der spist pizza i hver aldersgruppe? Er i tvivl om det er cirkeldiagram eller histogram jeg skal lave?
Skal jeg plotte alle data ind, også vælge cirkel i Excel? Og er det hele data jeg skal markere?

3.3 Skal jeg her sammentælling alle adspurgte, og finde procentdelen. Så finde de finde forhold mellem de to aldersgrupper?

3.4 Skal jeg her lægge alle tal sammen og dividere med antallet, eller skal jeg aflæse gennemsnittet i diagrammet i opgave 3.2?

3.5 Er det procentdelen af 15-24 år gange med DK's befolkning?


Jeg er meget i tvivl om alle opgaverne håber en der kan hjælpe mig på vej.

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juli 2021 af ringstedLC

3.2 Lav en kolonne mere, der beregner procentdelene.

"Alder" er x-data og "Procent" og "Antal spurgte" er så y-data. Prøv dig frem vha. Excel's "Eksempel" og se hvilken type, der ser bedst ud.

Umiddelbart tror jeg ikke, at det er "Cirkeldiagram", da Procent-data bliver nogle meget små udsnit. Du skal nok bruge "Søjler" (grupperede) på to y-akser.


Svar #2
24. juli 2021 af shain

så jeg skal lave en sekundær y- akse?

Svar #3
24. juli 2021 af shain

Er det korrekt at 15-24 årige er procentdelen 18*100/242= 7,4%?

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. juli 2021 af ringstedLC

#3: Ja. Kopiér så den formel ned igennem kolonnen.

#1: Undskyld, det er noget sludder. Du skal lave et histogram, når det er grupperede observationer.

Se https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/statistik/ugrupperede-vs-grupperede


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. juli 2021 af ringstedLC

#0:

3.3 Nej. Med Procent-kolonnen fås værdierne.

3.4 Se https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/statistik/middelvaerdi-varians-og-spredning

3.5 Antag at undersøgelsen gælder for hele Danmark, opstil- og løs ligningen:

\begin{align*} p=\frac{18}{242}\cdot 100 &= \frac{54900}{n_\textup{15-24}}\cdot 100 \\ n_\textup{15-24} &=\;? \end{align*}


Svar #6
24. juli 2021 af shain

54900/100=549 personer?

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. juli 2021 af ringstedLC

#6: Overvej lige det resultat...


Svar #8
24. juli 2021 af shain

Det et forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. juli 2021 af ringstedLC

#8: I den grad.

- Dividér med 100 på begge sider.

- Gang med n... pbs.

- Dividér med 18/242 pbs.


Svar #10
24. juli 2021 af shain

Tusind tak

Skriv et svar til: pizza opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.