Matematik

hvad gør jeg galt?

10. august 2021 af MajaXm - Niveau: C-niveau

har en opgave hvor jeg skal finde løsningen til en ligning. 

ligningen er følgende: (3-9x)/6=5x 

her er den fremgangsmetode jeg brugte: 

ganger med 6 på begge sider: 

3-9x=30x 

samler x'erne 

3=39x <=> x=13 

har dog fået fejl i ogaven da svaret er x=1/13 

så hvad er det i min fremgangmetode der ikke virker? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2021 af mathon

             3 = 39x <=> x = 3/39 = 1/13

Du dividerer omvendt af, hvad du skal:

               ikke     3x = 39
               men  39x = 3
                          


Skriv et svar til: hvad gør jeg galt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.