Matematik

Matematik

18. august 2021 af bella84 - Niveau: 8. klasse

Hej igen :) 

Har denne opgave for til i morgen og fatter hat af den da jeg har svært ved brøker 

Deling af saft

Seks elever i en 8. klasse skal dele 2 L saft.

Laura mener, hun kan drikke 1/8 del af al saftevandet. Kasper mener kun, han kan drikke 1/4 af den ene liter, hvorimod Malte mener, han kan drikke en 1/4 af al saftevandet. Signe, der er lidt forsigtig, siger, hun gerne vil have 1/5 af en liter, og Mette beder om det samme. Viktor siger han kan drikke 3 dL.

A. Hvad ønsker de enkelte elever at drikke i dL?

B. Er der saftevand nok til, at Viktor kan få de 3 dL, han beder om?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2021 af Mathias7878

A. Du skal bruge, at en deciliter (dL) udgør 1/10 af en liter.

B. Du skal lægge alt det saft, de hver især ønsker, sammen. Hvis det giver mere end 2 liter (også svarende til 20 deciliter), så kan Viktor ikke få de 3 dL, han beder om. Hvis det giver mindre, så kan han godt. 

- - -

 

 


Svar #2
18. august 2021 af bella84

Og hvordan finder man lige ud af det? Er en lille smule forvirret :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. august 2021 af Mathias7878

F.eks. mener Laura at hun kan drikke 1/8 del af saftevandet. De skal dele 2 liter saft, ergo mener Laura, at hun kan drikke 2 liter * (1/8) = 2/8 liter = 1/4 liter = 2.5 deciliter, da 1 deciliter er 1/10 af en liter. Kan du tage resten herfra? 

- - -

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #4
18. august 2021 af Soeffi

#0.

2 L = 20 dL. Opgaven kan oversættes til:...

Laura:  1/8 del af 20 dL = (1/8)·(20 dL)  =    2,5 dL
Kasper: 1/4  af 10 dL = (1/4)·(10 dL)        =    2,5 dL
Malte:   1/4 af 20 dL = (1/4)·(20 dL)        =    5,0 dL
Signe:    1/5 af 10 dL = (1/5)·(10 dL)         =    2,0 dL 
Mette:                 det samme                          =    2,0 dL
Viktor:                                                                    3,0 dL
Sum: 2,5 dL + 2,5 dL + 5,0 dL + 2,0 dL + 2,0 dL + 3,0 dL = 17 dL


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.