Matematik
Vektorer
Jeg har en opgave om vektorer. I opgaven skal jeg finde koordinatet for B's postion, da stormen lagede sig.
Jeg sidder fast med opgave, og kunne bruge noget hjælp.
Jeg har disse oplysninger, at gå nud fra:
Efter losning i havneby Q (opholdet varede 22timer), sejler B imod en anden kyst, med ligningen x=180.
B sejler mod en by (R) med koordinatsættet (180,90). 50 sømil fra land (vinkelret pa° kysten med ligningen x=0) sejler B ind i en storm, der driver skibet 20? ud af kurs i sydlig retning. Sejlhastigheden er hele tiden 12 knob.
Efter at have tilbagelagt 40sømil pa° denne kurs, lægger stormen sig.
Q har koordinatet (0,-30)
Hvordan kan jeg løse opgaven
Svar #2
01. september 2021 af peter lind
se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2020218#2020260 og https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2020337
Svar #3
01. september 2021 af MountAthos
Til # 0
opgave f )
Start med at beregne skibets position da stormen bryder ud
Find skæring mellem
Sejllinjen QR er y = (2/3)x -30 og
Den vinkelrette linje med kysten y = 50
50 = (2/3)x -30
x = 120
Så skibets koordinater da stomen bryder ud er ( x, y ) = (120 , 50 )
Før stormen bryder ud, er skibets sejlvinkel i forhold til linjen y = 0 er tan-1 (2/3) = 33º,69
Stormen tvinger skibet 20º sydligere, så skibets sejlvinkel i forhold til linjen y = 50 er
(33º,69 - 20º) er 13º,69
Skibet tilbagelægger 40 sømil på den nye kurs, så skibets koordinater da stomen lægger sig er
x koordinat = 120 + ( cos (13,69) · 40 ) = 158,8
y koordinat = 50 + (sin (13,69 ) · 40 ) = 59,5
Svar #4
04. september 2021 af JohnM12p
#2se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2020218#2020260 og https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2020337
Tusind tak. Jeg kigger lige på det
Svar #5
04. september 2021 af JohnM12p
#3Til # 0
opgave f )
Start med at beregne skibets position da stormen bryder ud
Find skæring mellem
Sejllinjen QR er y = (2/3)x -30 og
Den vinkelrette linje med kysten y = 50
50 = (2/3)x -30
x = 120
Så skibets koordinater da stomen bryder ud er ( x, y ) = (120 , 50 )
Før stormen bryder ud, er skibets sejlvinkel i forhold til linjen y = 0 er tan-1 (2/3) = 33º,69
Stormen tvinger skibet 20º sydligere, så skibets sejlvinkel i forhold til linjen y = 50 er
(33º,69 - 20º) er 13º,69
Skibet tilbagelægger 40 sømil på den nye kurs, så skibets koordinater da stomen lægger sig er
x koordinat = 120 + ( cos (13,69) · 40 ) = 158,8
y koordinat = 50 + (sin (13,69 ) · 40 ) = 59,5
Mange tak for, at både forklare og beregne opgaven :)
Skriv et svar til: Vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

