Matematik

Rektangler

05. september 2021 af emn24 - Niveau: 9. klasse

Hejsa :)

Jeg har et spørsmål til opgave 8.1 i Rektagler. 
Læs venligst opgaven, så i forstår spørgsmålet. 

Min lærer oplyst at der i alt skulle være 24 rektanger, som opfylder de tre betingelser, som står i opgaven. 

Jeg fik lavet 16 rektangler, hvor jeg så lavet 8 mere, som opfylder kravene, men er ikke sikker om de er rektangler. De 8 jeg taler om er farvede med lilla og blå. 

De 24 rektangler jeg har lavet er herunder, samt selve opgaven. 


Svar #1
05. september 2021 af emn24

Hov glemte at ligge en fil til selve opgaven :D

Her: 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2021 af MountAthos

Til # 0

 De blå og lilla firkanter er ligebenet trapezer , så de kan ikke bruges

I et rektangel skal de 4 vinkler være 90º , ligesom i de røde og grønne 


Svar #3
05. september 2021 af emn24

Ok, hvordan skal de andre 8 så se ud? :D


Svar #4
05. september 2021 af emn24

Jeg har lige lavet fire rektangler i stedet for de 4 lilla. 

Er de rigtige?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2021 af MountAthos

Til # 4

De er rigtige , det er godt set.


Svar #6
05. september 2021 af emn24

Så fik jeg lavet 24, er de alle rigtige :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2021 af MountAthos

Til # 6

Du har kun tegnet 2 grønne rektangler øverst til højre.

Du har fundet 24 rektangler , der er 8 flere kan du finde dem ?


Svar #8
05. september 2021 af emn24

Jeg har tegnet 8 grønne, 4 blå, 4 lilla, og 8 lyserøde.


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2021 af MountAthos

#8

Jeg har tegnet 8 grønne, 4 blå, 4 lilla, og 8 lyserøde.

               Du har ret der er 8  grønne , men jeg synes at de svære at se

               Så du har fundet 24 rigtige rektangler , men der er 8 flere


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. september 2021 af MountAthos

Til # 0

Rettelse , Der er 28 rektangler i alt , så du mangler at finde 4.

Hint , et kvadrat er også et rektangel


Svar #11
05. september 2021 af emn24

Ja med så bliver arealet 9


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. september 2021 af MountAthos

#11

Ja med så bliver arealet 9

                Nej, siden har længden √ 8 , så arealet bliver √8 · √8 = 8


Svar #13
05. september 2021 af emn24

Jeg forstår ikke hvad du mener.


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. september 2021 af MountAthos

Til # 13

Kan jeg få dig til at tegne kvadratet  med x, y koordinaterne 2,6  4,4  6,6 og 8 ,4 

og beregne sidelængden vha. af Phytagoras c2 = a2 + b2


Svar #15
05. september 2021 af emn24

Jeg har intastet punkterne.


Brugbart svar (0)

Svar #16
05. september 2021 af MountAthos

#15

Jeg har intastet punkterne.

                 Jeg store idiot , det skulle være x , y = 4,8  Undskyld

                Kan du lave den om ?


Svar #17
05. september 2021 af emn24

Hvilke skal være 4,8?


Svar #18
05. september 2021 af emn24

Nårh på den måde.


Svar #19
05. september 2021 af emn24

Mange mange tak for din hjælp, det betyder meget. 

Jeg laver fire mere af kvadraterne


Brugbart svar (0)

Svar #20
05. september 2021 af MountAthos

#17

Hvilke skal være 4,8?

                 Her er koordinaterne ( x,y ) = 2,6  4,4  6,6 og 4,8


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.