Matematik

Bestem afstanden mellem punkterne A og B

05. september 2021 af cecilie1606 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal bestemme afstanden mellem punkterne A og B

Se vedhæftet billede.

På forhånd tak for hjælpen.

Vedhæftet fil: Afstand.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2021 af StoreNord

Brug Pythagoras eller afstandsformelen.


Svar #2
05. september 2021 af cecilie1606

Jeg kender godt afstandsformelen, men jeg er i tvivl om, hvordan jeg bruger den, når jeg ikke kender y for punkt b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

Du bør vedhæfte hele opgaven. Der er tydeligvis nogle tidligere spørgsmål. Der kan der stå nogle oplysninger, der fortæller noget om y.


Svar #4
05. september 2021 af cecilie1606

Her er hele projektopgaven


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2021 af StoreNord

Punkt A er 12 meter oppe på gavlens midterstolpe.
Punkt B er i gavl-buen over x=4.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2021 af ringstedLC

Punkt B = (4, y) ligger på cirklen med centrum i (0, yC):

\begin{align*} 4^2+(y-y_C)^2 &= r^2\;,\;\left \{ y_C,r \right \}\textup{har du fundet i b)} \\ \Rightarrow y &= \;?\\\Rightarrow B &=(4,?) \end{align*}

NB. Det er upraktisk med Word-dokumenter. Et godt billede som i #0 er meget nemmere.


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2021 af StoreNord

#5 supplement:
Punkt B er i gavl-buens overkant over x=4.


Skriv et svar til: Bestem afstanden mellem punkterne A og B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.