Matematik

Diskret matematik

10. september 2021 af TingtokTea - Niveau: Universitet/Videregående

Er det ikke godt nok alle reelle tal ? 

Vedhæftet fil: Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2021 af StoreNord

Sikkert ikke.
Læg mærke til, at tegnene omkring x og y er forskellige.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2021 af StoreNord

Ved du selv, hvad   \left \lfloor y \right \rfloor  betyder?

Så fortæl mig det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

Prøv med x=0,9 og y= 1,2.


Svar #4
10. september 2021 af TingtokTea

#2 er det ikke alle tal indenfor, til og med? Så alle tal inden for y.

Wait, jeg så ikke det var halve brackets. Så det y du spurgte om må betyde største hele tid som er mindre end y?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

y er et tal, så det kan ikke være et tal indenfor y.

\left \lfloor y \right \rfloor er det største hele tal, der er mindre end eller lig med y. Tilsvarende er \left \lceil y \right \rceil det imndste hele tal, der er større endeller lig med y.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

Bortset fra, at du har skreet "tid" i stedet for "tal", er den sidste linie i #4 korrekt. (Du har rettet medens jeg skrev #5)


Skriv et svar til: Diskret matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.