Matematik

Formler for annuitet

13. september 2021 af Glov1e - Niveau: B-niveau

Er der nogen der ved hvordan man kan skrive et teksteksempel som passer til formler for annuitet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2021 af mathon

Du skal vide, hvad de forskellige annuitetsformler kan benyttes til beregning af.


Svar #2
13. september 2021 af Glov1e

Så det bare 

G er hovedstolen/gælden.

r er renten som kommatal 

n er antal terminer 

??


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2021 af mathon

            \small \begin{array}{lllll}\textup{beregning af g\ae ld:}&& G=y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}\\\\ \textup{beregning af ydelse:}&&y=\frac{G\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}\\\\ \textup{beregning af opsparing:}&&A_n=y\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r}\\\\ \textup{beregning af rest\ae ld:}&&G_{rest} =G\cdot (1+r)^p-y\cdot \frac{(1+r)^p-1}{r}=G-a_1\cdot \frac{(1+r)^p-1}{r} \end{array}


Skriv et svar til: Formler for annuitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.