Matematik

Skitsér i samme koordinatsystem en mulig graf for hver af funktionerne f og g

14. september 2021 af isded - Niveau: A-niveau

Hej,

jeg forstår ikke helt funktionerne f og g, kan nogen hjælpe mig? 

opgaven skal laves i hånden

Vedhæftet fil: opgave 4.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2021 af Anders521

#0 Blot vælge et tal for m og k, så 0 < m < k, og skitser parablen for hver polynomium.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2021 af ringstedLC

Polynomierne er opskrevet på rodformatet og grenene skal vende opad.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2021 af PeterValberg

for eksempel:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april kl. 14:18 af M2023

#0. f(x) = k·(x + 2)·(x - 6), k > 0.

Rødderne, det vil sige, der hvor grafen skærer x-aksen, er -2 og 6. Det ses af parenteserne, idet disse her især skal give 0. Rødder: (x, y) = (-2, 6).

Toppunktet for grafen ligger midt mellem rødderne, det vil sige: (-2 + 6)/2 = 2. f(2) = k·(2 + 2)·(2 - 6) = -16·k. Toppunkt: (x, y) = (2, -16·k).

Ved hjælp af rødder og toppunkt kan grafen skitseres.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april kl. 15:23 af M2023

#0. Søgeord: Andengradspolynomium, parabel, skitse, graf, rødder, toppunkt.


Skriv et svar til: Skitsér i samme koordinatsystem en mulig graf for hver af funktionerne f og g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.