Matematik

HURTIG HJÆLP TIL trigonometri

16. september 2021 af julieded (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Opgave 4
(Du står 3m fra en flagstang som er vinkelret med jorden, vinkelen fra dine fødder til toppen er 33
grader hvor høj er flagstagen)

Forstil dig at du står 300 meter fra bygning 1, 2, 3 og 8 hvilken størrelse vinkel er fra dine fødder til
toppen af de fire bygninger

er gået i stå med den her opgave, jeg har brug for hurtig hjælp!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2021 af mathon

Brug tangens til en spids vinkel i en retvinklet trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2021 af mathon

Juster dit uddannelsesniveau.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2021 af PeterValberg

v=\tan^{-1}\left(\frac{\text{bygningens h\o jde}}{300} \right )

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
16. september 2021 af julieded (Slettet)

jeg forstår ikke helt

er dit første svar til den første opgave, og dit andet svar til anden opgave? (jeg går i 8 klasse)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2021 af PeterValberg

Se eventuelt:
https://youtu.be/rtkBx4ezgX4
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
16. september 2021 af julieded (Slettet)

jeg er ikke sikker på om det er rigtig men gir' den første ik' -4,29845??


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2021 af ringstedLC

\begin{align*} v_{828} &= \tan^{-1}\left (\frac{828}{300}\right )=\arctan\left (\frac{828}{300}\right ) =1.22=70.1^{\circ} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2021 af SuneChr

Her får du vinklen for alle bygningerne.
Beregn selv ud fra formlen i # 4 for at kontrollere, eller ønsket om decimalerne i graderne.
Vi kan også benytte grafen omvendt, hvis vi gerne vil vide, hvor høj bygningen er, hvis vi
kender vinklen.
SP 160920212337.JPG

Vedhæftet fil:SP 160920212337.JPG

Svar #10
17. september 2021 af julieded (Slettet)

Tusind tak!!

Skriv et svar til: HURTIG HJÆLP TIL trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.