Matematik

Diskret matematik

17. september 2021 af TingtokTea - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg forstår ikke engang spørgsmålet. Altså jeg skal finde R (som jeg tror jeg har gjort) ved (x, y). Men der står at x og y skal være bit strings med 3 i længden. Men hvad betyder bit strings !?

Vedhæftet fil: mathcrap.PNG

Svar #1
17. september 2021 af TingtokTea

Så bit strings er 0 og 1, men jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg konvertere x og y til 3+ bit strings? Er det bare give dem tilfældige værdier?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2021 af peter lind

du konvertere et tal til bits ved gentagne division med 2. Resten er bittet af tallet. Maksimum af 3 bits er 7.

eksempel:

x=6

Division med 2 giver 1 med 3 til rest      bit 1 er 1

Dvision med 2 giver 1 med 1 til rest           bit 2 er 1

division  med 2 giver 0 med 1 til rest         bit 3 er 0

strengen er 110

22+21 +0*11 = 4 + 2 *11 + 1 = 6


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2021 af peter lind

Tilføjelse:

Et tal I totalsystemet kan skrives med 3 bits som a22 + b*21 + c*20 hvor a, b og c er bits. Således kan 6 skrives 1*22 + 1*21+0*20 bitstrengen er så 110


Skriv et svar til: Diskret matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.