Matematik

opgavee 3 hurtigt hjælp

17. september 2021 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen er der nogle der kan fortælle mig hvad jeg skal gøre og hvilket formel der skal bruges? den giver nemlig ikke mening for mig? tak på fohånd. 

Vedhæftet fil: 3.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2021 af Anders521

#0 Se på ændringen i x- og y-værdierne:

Som du kan se med de tre første x-værdier, er der lagt en til, mens i de to første y-værdier er der tal fire til.  Dvs. den tilhørende y-værdi til x-værdien 2, er 11, idet  11 = 7 + 4. Den tilhørende x-værdi til y-værdien 23 er 5, idet 5 = 2 + 3.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2021 af Anders521

#0 Alternativ kan du også bestemme forskriften for f ud fra punkterne (0,3) og (1,7). Når du har gjort det, kan du beregne y-værdien til tallet ved at indsætte det i f's forskrift, dvs. f(2) = ... = 11. For at bestemme x-værdien til 23 skal du løse ligningen f(x) = 23, hvor svaret er så x = 5.  


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2021 af Quarr

Eller sådan her: 

f(0)=b=3 (Kan du aflæse udfra tabellen!)

Da dette koordinatsæt (1,7) ligger på linjen opfylder det:

7=a*1+3

a=?

- - -

Ja

 


Svar #4
18. september 2021 af Sofia0294

Jeg forstår stadig ikke helt hvordan den skal regnes ud for 2 og 23


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2021 af Quarr

y=f(x)=4x+3

Hvad er y-værdien når x-værdien er 2?

f(2)=4*2+3=11

Hvad er x-værdien når y-værdien er 23? Altså hvilken x-værdi satte vi ind i funktionsmaskinen så vi fik produceret y-værdien 23?

Det svarer til at løse følgende ligning:

23=4x+3

x=?

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: opgavee 3 hurtigt hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.