Matematik

LInære funktioner 7

18. september 2021 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, nogle der kan hjælpe mig med alle disse 3 opgaver? jeg forstår ikke hvordan jeg som løse? kan nogle give formel?

Tak på forhånd, se vedhæfted

Vedhæftet fil: 7.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2021 af Quarr

Brug topunktsformlen til at bestemme a.

x=Antal år

y=Den årlige mælkeydelse i kg pr. ko

- - -

Ja

 


Svar #2
18. september 2021 af Sofia0294

hvad med opgave b? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2021 af Quarr

b)

Beregn f(10)

- - -

Ja

 


Svar #4
18. september 2021 af Sofia0294

okay og c? hvordan finder jeg frem til det?


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. september 2021 af Quarr

Ved at løse ligningen:

f(x)=10000

Læg derefter den fundne x-værdi til 1973.

Ja, det er: a=\frac{_{\Delta y}}{\Delta x}

- - -

Ja

 


Svar #6
18. september 2021 af Sofia0294

ventlige i opgave a, den forstår  jeg ikke helt? er det formel y2-y1/x2-x1=a der skal bruges? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. september 2021 af mathon

                       \begin{array}{llllll}\textbf{c)}\\& x=\frac{y-b}{a}\\\\& x=\frac{10\,000-b}{a} \end{array}


Svar #8
18. september 2021 af Sofia0294

jeg forstår ikke hvordan jeg skal løse a og b?


Svar #9
18. september 2021 af Sofia0294

hvordan beregner jeg a?


Brugbart svar (1)

Svar #10
18. september 2021 af Quarr

A)

Brug den formel du skrev i #6

Ellers kan du gøre følgende:

f(x)=ax+b 

f(0)=4357=b

Nu kender vi b for den lineære funktion.

Vi husker at koordinatsættet (42, 9581) ligger på linjen. Derfor opfylder de:

9581=a*42+4357

a=?

- - -

Ja

 


Svar #11
18. september 2021 af Sofia0294

Men nu har jeg beregnet a, hvordan beregner jeg b? når jeg ligesom ikke har en forskrift?


Brugbart svar (1)

Svar #12
18. september 2021 af mathon

                       \begin{array}{llllll}\textbf{a)}\\& \begin{array}{|c|c|c|c|c|}\hline&&&&\\ x_1&x_2&y_1&y_2&y=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot (x-x_1)+y_1\\&&&&\\\hline&&&&\\0&42&4357&9581&y=\frac{9581-4357}{42-0}\cdot (x-0)+4357\\&&&&\\\hline &&&&\\&&&&y=124.381x+4357\\&&&&\\\hline \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #13
18. september 2021 af Quarr

Hvad er funktionsværdien når x=0 ?

f(0)=b=4357

B)

Når x =10 hvad er y-værdien så?

f(10)=124,38*10+4357=5.600,8

C)

Løs ligningen:

10000=124,38x+4357

Derefter:

x år + 1973 =.. år

- - -

Ja

 


Svar #14
18. september 2021 af Sofia0294

Er b så bare 4357?


Brugbart svar (0)

Svar #15
18. september 2021 af mathon

    Ja.


Svar #16
18. september 2021 af Sofia0294

i opgave b hvordan gøre man det? når jeg sætter funktionsværdien på 10 bliver tallet meget høj?


Brugbart svar (0)

Svar #17
18. september 2021 af mathon

                \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&\textup{Tilv\ae kst pr. \aa r}&\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=a\\\\& \textup{Tilv\ae kst p\aa \10 \aa r:}&a\cdot 10 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #18
18. september 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #19
18. september 2021 af ringstedLC

-

Vedhæftet fil:_0a.png

Brugbart svar (0)

Svar #20
18. september 2021 af ringstedLC

--

Vedhæftet fil:_0a.png

Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.