Matematik

på bar bund....

20. september 2021 af johansen2094 - Niveau: C-niveau

1 Forklar, hvad den afhængige og uafhængige variabel er i formlen for cirklens omkreds:

O = 2\pi\cdot r\hspace{1mm}.

2 Forklar, hvorfor omkreds og radius er proportionale.
3 En spisetallerkens radius er 13 cm. Hvad er omkredsen? ( omkreds skal give 81,7 cm) 
4 Omskriv formlen, så der byttes om på afhængig og uafhængig variabel.
5 En cykel kører 213 cm, hver gang hjulene roterer en omgang. Bestem radius og diameter for hjulene. ( svaret skal give 33,9 cm i R og d = 67,8 cm )


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2021 af Quarr

1)

O=Afhængige variabel

r= Uafhængige variabel

2)

O og r følges ad. Der er en proportionalitetsfaktor mellem dem

3)

Beregn O(13)

4)

Få isoleret r i den øverste formel så det giver et udtryk for r.

5)

213 cm svarer til omkredsen i en cirkel.

Løs ligningen mht r:

O(r)=213

Diameteren er dobbelt så stor som radius i en cirkel.

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: på bar bund....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.