Matematik

klappen er gået ned fuldstændig...

20. september 2021 af johansen2094 - Niveau: C-niveau

Undersøg, i hver af tabellerne nedenfor, om størrelserne x og y er proportionale. Hvis de er, skal du finde hældningskoefficienten, a, og opskrive ligningen for den ligefrem proportionale sammenhæng.

1)      x 6 15 27 30
         y 2 5 9 10

2)      x 5 10 12 14
         y 2 4 5 15

3)     x 8,1 13,5 29,7 45,9
        y 3 5 11 17

Jeg siger på forhånd tusind tak med kyshånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2021 af janhaa

1)

y = x/3

R2 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2021 af janhaa

2)

no linear function


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2021 af janhaa

3)

y = 0,37x

R2 = 1


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. september 2021 af mathon

                                     \small \begin{array}{llllll} \textup{Det unders\o ges}\\ \textbf{om}&&& \frac{y}{x}=\mathbf{k}\textup{onstant}\\\\& \textbf{1)}&&\left \{ 2,5,9,10 \right \}/\left \{ 6,15,27,30 \right \}=\left \{ \frac{1}{3},\frac{1}{3},\frac{1}{3},\frac{1}{3} \right \}\\\\& \textbf{2)}&&\left \{ 2,4,5,15 \right \}/\left \{ 5,10,12,14 \right \}=\left \{ \frac{2}{5},\frac{2}{5},\frac{5}{12},\frac{15}{14} \right \}\\\\& \textbf{3)}&&\left \{ 3,5,11,17 \right \}/ \left \{ 8.1,13.5,29.7,45.9 \right \}=\left \{ \frac{10}{27}, \frac{10}{27}, \frac{10}{27}, \frac{10}{27}\right \} \end{array}


Skriv et svar til: klappen er gået ned fuldstændig...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.