Matematik

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))

22. september 2021 af Træstammen - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved 

f(x) = 24 * Ln(x)-x^3, x>0

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))

Jeg ved jeg skal bruge y= f´(x0)(x-x0)+f(x0)

Men ved ikke hvordan jeg differentiere den naturlige logartime til x
Og ved heller ikke om x størrer end nul gører noget for mine beregninger, er der en venlige sjæl der kan hjælpe med denne opgave :). 

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2021 af mathon

                  \small \small \begin{array}{lllll}&& f{\, }'(x)=\frac{24}{x}-3x^2 \end{array}


Svar #2
22. september 2021 af Træstammen

jeg kom frem til 24^-1 * ln(x)^-1 -3x^3-1 

Selvfølgelig gav -3x^2. 

Jeg glemte at nævne det var uden hjælpemidler. Men tak for svaret Mathon :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2021 af mathon

                  \small \small \small \begin{array}{lllll}&& f{\, }'(x)=24\cdot \frac{1}{x}-3x^2=\frac{24}{x}-3x^2 \end{array}


Svar #4
22. september 2021 af Træstammen

Ahhh, vidste ikke lige hvad du gjorde med den naturlige logaritme, tusind tak for afklaringen :) 


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.