Matematik

Vektor regning

23. september 2021 af Kedde3 - Niveau: B-niveau

Hey er kommet til spørgsmål d) og e) og kan ikke helt finde ud hvordan jeg skal tegne vektorerne ind? Forstår heller ikke helt hvordan jeg skal regne kordinaterne ud i opgave e).

Tusind tak på forhånd!

Vedhæftet fil: vek.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. september 2021 af mathon

                 \small \begin{array}{llllll} \textbf{e)}\\&& \overrightarrow{b}_{\vec{a}}=\frac{\textup{dotP}\left (\begin{bmatrix} 4\\2 \end{bmatrix},\begin{bmatrix} 5\\-2 \end{bmatrix} \right ) }{4^2+2^2}\cdot \begin{bmatrix} 4\\2 \end{bmatrix} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. september 2021 af mathon

                 \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{e)}\\&& \overrightarrow{b}_{\vec{c}}=\frac{\textup{dotP}\left (\begin{bmatrix} 5\\-2 \end{bmatrix},\begin{bmatrix} -3\\7 \end{bmatrix} \right ) }{(-3)^2+7^2}\cdot \begin{bmatrix} -3\\7 \end{bmatrix} \end{array}


Svar #4
23. september 2021 af Kedde3

Ville jeg skulle tegne opg d) sådan her?

Vedhæftet fil:vekto.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #5
23. september 2021 af ringstedLC

I GG skriv:

a:vektor((4,2)). b og c tilsvarende.

ba:prik(a,b)/længde(a)2 a

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (1)

Svar #6
23. september 2021 af AMelev

d)
Tegn repræsentanter for vektorerne a og b med udgangspunkt i origo.
Tegn fra spidsen af b en vinkelret linje på a (eller a's forlængelse). Kald skæringspunktet P.
Projektionsvektoren ba er OP-vektor - aflæs koordinatsættet for den.

Tilsvarende for projektionen af b på c.

Vedhæftet fil:Udklip-2.jpg

Skriv et svar til: Vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.