Fysik

Hjælp ønskes

26. september 2021 af Princess0940 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal lave et par beregninger i fysik

Men er gået i stå.

Jeg har brug for hjælp til beregning af eventuelle formler og hvordan det skal stilles op.

Se venligst vedhæftede fil.

Vedhæftet fil: beregning hvordan.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2021 af Quarr


1)
Frekvens=1/lambda

2)
Ja brug gitterligningen. Isoler lambda i ligningen og indsæt de oplysninger du kender. Dermed kan du beregne bølgelængden.

- - -

Ja

 


Svar #2
26. september 2021 af Princess0940 (Slettet)

Hvordan isolere jeg i gitteligning


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2021 af ringstedLC

\begin{align*} ab &= cd\Leftrightarrow d=\frac{ab}{c} \\ d\cdot \sin\bigl(\varphi _n) &= n\cdot \lambda \\ \lambda &= ... \end{align*}


Svar #4
26. september 2021 af Princess0940 (Slettet)

Tak for hjælpen RingstedLC

Men nu er jeg kommet i tvivl om opgave 1 b

Mon du kan forklare mig hvordan jeg kommer videre med den

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2021 af Quarr

1 b)

Bruger du formlen:

c=\lambda \cdot f

f=\frac{c}{\lambda }

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2021 af mathon

                        \small \small \small \small \begin{array}{lllll}\textbf{Opgave 2}\\&& \lambda =\frac{d}{n}\cdot \sin\left ( \varphi_n \right )\\\\&& \lambda =\frac{5000\;nm}{4}\cdot \sin\left ( 14\degree\right ) \end{array}


Svar #7
26. september 2021 af Princess0940 (Slettet)

Opgaven lyder: Det synlige lys ligger mellem 380 nm og 740 nm

Spørgsmål er:  Beregn frekvenserne som der er grænserne for det synlige lys


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2021 af mathon

#7
                       \begin{array}{lllll} f=\frac{c}{\lambda }=\frac{2.99792\cdot 10^{17}\;\frac{nm}{s}}{\lambda} \end{array}


Svar #9
26. september 2021 af Princess0940 (Slettet)

Hvordan kommer du frem til det tal


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2021 af ringstedLC

#9:

\begin{align*} 1\,\frac{\textup{nm}}{\textup{s}} &= 10^{-9}\,\frac{\textup{m}}{\textup{s}}=\textup{en\,hastighed} \\ \frac{c}{\lambda } &= \frac{\textup{hastighed}}{\textup{b\o lgel\ae ngde}} \end{align*}

Tænk over hvilken (meget stor) hastighed, der har betydning for lyset frekvens.


Svar #11
26. september 2021 af Princess0940 (Slettet)

Tak for alle svar. God dag i morgen


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. september 2021 af mathon

                       \begin{array}{lllll} f=\frac{c}{\lambda }=\frac{2.99792\cdot 10^{8}\;\frac{m}{s}}{\lambda}= \frac{2.99792\cdot 10^{8}\;\frac{10^9\;nm}{s}}{\lambda}= \frac{2.99792\cdot 10^{17}\;\frac{nm}{s}}{\lambda}\end{array}


Skriv et svar til: Hjælp ønskes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.