Matematik

Find en stamfunktion

28. september 2021 af Planteelsker - Niveau: A-niveau

Hvordan kan jeg finde en stamfunktion til følgende funktioner?

f(x)=sin(cos(x))*cos(x)

g(x)=(2x2+4)3*4x

Har prøvet at kigge på dem i lang tid, men ved ikke, hvordan jeg skal gribe opgaven an


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2021 af Anders521

#0 Har du skrevet funktionerne korrekt op? Ellers vedhæft et billede med funktionerne deri.


Svar #2
28. september 2021 af Planteelsker

Hov undskyld, der skete en fejl da jeg kopierede funktionerne ind. Vedhæftet er de rigtige funktioner. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2021 af Anders521

#2 Mht. g sæt 4-tallet unden for integraltegnet og bruge substitutionen v = 2x2 + 4.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2021 af mathon

                \small \small \begin{array}{llllll} v=2x^2+4\quad \textup{og dermed}\quad \mathrm{d}v=4x\, \mathrm{d}x\\\\G= \int \left ( 2x^2+4 \right )^3\cdot 4x\, \mathrm{d}x=\int v^3\mathrm{d}v=\frac{1}{4}v^4+k=\frac{1}{4}\left (2x^2+4 \right )^4+k \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2021 af mathon

#0

     Mon ikke
                       sin(cos(x)) · cos(x)   skulle have været   cos(sin(x)) · cos(x)  ?


Skriv et svar til: Find en stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.