Matematik

Undersøg, i hvert af følgende tilfælde, om x og y er omvendt proportionale.

29. september 2021 af amalie3345 - Niveau: C-niveau

Undersøg, i hvert af følgende tilfælde, om x og y er omvendt proportionale.

se billede jeg har overført 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2021 af Anders521

#0 Hvis x og y er omvendt proportionale, vil deres produkt give én konstant, dvs. x·y = k


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll}& \textbf{1.}\\\\&&& \begin{array}{|c|c|c|c|c|}\hline&&&&\\ x&-\frac{2}{3}&3&4&7\\&&&&\\\hline&&&&\\y&3&-\frac{2}{3}&-\frac{4}{5}&5\\&&&&\\\hline&&&&\\\mathbf{x\cdot y}&-2&-2&-\frac{16}{5}&35\\&&&&\\\hline \end{array}\\\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll}& \textbf{2.}\\\\&&& \begin{array}{|c|c|c|c|c|}\hline&&&&\\ x&-2.5&-1.5&2.4&2.5\\&&&&\\\hline&&&&\\y&1.2&2&-1.25&-1.2\\&&&&\\\hline&&&&\\\mathbf{x\cdot y}&-3&-3&-3&-3\\&&&&\\\hline \end{array}\\\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll}& \textbf{3.}\\\\&&& \begin{array}{|c|c|c|c|c|}\hline&&&&\\ x&2.5&2&1.5&1.2\\&&&&\\\hline&&&&\\y&0.12&0.15&0.2&0.25\\&&&&\\\hline&&&&\\\mathbf{x\cdot y}&0.3&0.3&0.3&0.3\\&&&&\\\hline \end{array}\\\\\\ \end{array}


Skriv et svar til: Undersøg, i hvert af følgende tilfælde, om x og y er omvendt proportionale.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.