Matematik

Hjælp til forklaring af formel

03. oktober 2021 af Matematikpigen3 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej SP

Jeg har brug for hjælp til forklaring af en formel der beskriver blomster i bunker: 

bunke nummer 7 har 13 mælkebøtter og skrives A7 = 13 pga. antal af mælkebøtter i syvende bunke er 13. og denne formel burde kunne beskrive talfølgen

An-1 + An = An+1

og jeg skal finde A12, men det kan jeg ikke da de ikke er lig med hinande fordi der står:

A12-1 + A12 = A12+1

A23 = A13

Det giver ikke mening

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2021 af wes2

Hvis jeg forstår rigtigt så skal du finde A12? Hvis  der er en formel, der beskriver talfølgen så kan man vel isolere An (den n'te værdi) i den formel du har givet. dvs.

An-1 + An = An+1 --> An = An.+1 - An.-1

Så ud fra den information du har givet må dette være svaret: (indsætter 12 på n's plads)

A12 = A13 - A11


Svar #2
03. oktober 2021 af Matematikpigen3 (Slettet)

Tak det var en stor hjælp


Svar #3
06. oktober 2021 af Matematikpigen3 (Slettet)

#1

Hvis jeg forstår rigtigt så skal du finde A12? Hvis  der er en formel, der beskriver talfølgen så kan man vel isolere An (den n'te værdi) i den formel du har givet. dvs.

An-1 + An = An+1 --> An = An.+1 - An.-1

Så ud fra den information du har givet må dette være svaret: (indsætter 12 på n's plads)

A12 = A13 - A11

Undskyld. Men det giver stadigvæk ingen mening. 

Håber der måske kan være en anden forklaring

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. oktober 2021 af wes2

For at finde A12 så skal du vide hvor mange mælkebøtter der er i A13 og A11

Så kan du finde frem til hvad svaret er ved at udregne:
A12 = A13 - A11

Der står i din opgave at A7 = 13. Men står der ikke hvad nogle af de ande er? 


Svar #5
06. oktober 2021 af Matematikpigen3 (Slettet)

#4

For at finde A12 så skal du vide hvor mange mælkebøtter der er i A13 og A11

Så kan du finde frem til hvad svaret er ved at udregne:
A12 = A13 - A11

Der står i din opgave at A7 = 13. Men står der ikke hvad nogle af de ande er? 

Der står også i min opgave at der ligger 21 mælkebøtter i bunke nr.8. Men, hvis jeg skal  A13 - A11 tænkte jeg på om A12 = 2? Er ikke sikker.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2021 af wes2

Prøv at skriv hele din opgavebeskrivelse, altså som det står i opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2021 af PenthesiIea

Når du har værdi for Aog A8 kan du udfra den udleverede formel beregne A og med Aog Akan du finde A10 - osv 

An-1 + An = An+1 Dvs A12 = A11+A10 = (A10+A9)+A10 = 2•A10+A9....


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2021 af SuneChr

    An = 8n - 43
An + 1 = An + 8
Bare et forslag, - men da vi ikke kan få hele opgaveteksten, er det nytteløst af fortsætte.


Svar #9
07. oktober 2021 af Matematikpigen3 (Slettet)

#6

Prøv at skriv hele din opgavebeskrivelse, altså som det står i opgaven

Michelle har lært i matematiktimerne, at når bunke nummer 7 har 13 mælkebøtter, kan man skrive  A= 13. Fordi antallet af mælkebøtter i den syvende bunke er der 13. 

Michelle indser at denne formel beskriver hendes talfølge: An-1 + An = An+1

Forklar hvorfor denne formel er korrekt og find tallet A12.

Dette var opgave beskrivelsen. Håber den er til nyttig.

På forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. oktober 2021 af SuneChr

A6 + A7 = A8             A6 + 13 = 21           A6 = 8
A7 + A8 = A9        13  + 21 = A9               A9 = 34
A8 + A9 = A10       21 + 34 = A10            A10 = 55
A9 + A10 = A11         34 + 55 = A11         A11 = 89
A10 + A11 = A12        55 + 89 = A12        A12 = 144


Brugbart svar (1)

Svar #11
08. oktober 2021 af SuneChr

An vokser eksponentielt tilnærmelsesvis efter formlen
An = 0,446·1,6185n


Svar #12
09. oktober 2021 af Matematikpigen3 (Slettet)

mange tak :) 


Skriv et svar til: Hjælp til forklaring af formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.