Matematik

Matematik

06. oktober 2021 af Zaggy - Niveau: B-niveau

Someone who can help? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2021 af Træstammen

Du skal lave reggresion over din tabel, det er en potens funktion du får spyttet ud. 


Svar #2
06. oktober 2021 af Zaggy

Men hvordan skal jeg gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2021 af ringstedLC

a) Med kun to sæt data, skal der ikke laves regression, men vises, at du kan bruge de relevante formler for bestemmelse af a og b.

Se eventuelt https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/find-a-og-b-potens

b) Se hvordan funktionen fremskrives https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/potensfunktioner


Svar #5
06. oktober 2021 af Zaggy

Hvordan laver jeg opgave b, hvor jeg skal udregne det til %?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2021 af ringstedLC

\begin{align*} f(x) &= b\cdot x^{\,a} \\ f\bigl(k\cdot x\bigr) &= k^{\,a}\cdot f(x) \\ f\bigl(1.1\cdot x\bigr) &= 1.1^{a}\cdot f(x)\,,\;x+10\%\,\textup{af\,}x=1.1x \\ \textup{Gr\ae nsedybde: }f\bigl(1.0\bigr) &= 2.28 \\ \textup{Gr\ae nsedybde, ny: }f\bigl(1.1\cdot 1.0\bigr) &= 1.1^{a}\cdot f\bigl(1.0\bigr) \\ \textup{Procentuel formindskelse} &= \frac{\Bigl(f\bigl(1.1\cdot 1.0\bigr)-f\bigl(1.0\bigr)\Bigr)\cdot 100}{f\bigl(1.0\bigr)}\% \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2021 af Træstammen

Korrekt. Min fejl.

Dog fik jeg også en passende graf, men din metode er korrekt

Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.