Matematik

Starthjælp til opgaven nedenfor

08. oktober 2021 af M73 - Niveau: C-niveau

Jeg er på ingen måde stærk til matematik og sidder og læser og læser for at forstå det, men - Jeg har behov for lidt starthjælp til denne opgave:

Den lineære funktion ?? er givet ved ??(??)=????+?? 

Grafen for f går gennem punkterne ?? (1,1) og ?? (4,10) 

a) Bestem a og b 

Hvad præcis er det jeg skal gøre? Ved det måske lyder dumt, men igen, jeg læser og læser og kan ikke finde hoved og hale i det :-(

Og NEJ, Jeg er ikke dum, jeg forstå det bare ikke, savner den "gyldne tråd"


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2021 af PeterValberg

Se video nr. 4 og 6 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\&& a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\\\\&& b=y_1-a\cdot x_1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2021 af mathon

Har du prøvet at skrive med på det du læser?
Eller giver du blot op "som uforståeligt", når du ser det hele under et?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2021 af mathon

             \small \begin{array}{llllll} \textbf{eller:}\\&& \textup{solve}\left ( \left\{\begin{matrix} 1=a\cdot 1+b\\ &,\left \{ a,b \right \} \\10=a\cdot 4+b \end{matrix}\right. \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Starthjælp til opgaven nedenfor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.