Matematik

Opgaver

12. oktober 2021 af Signekaroline - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til nedenstående:

a. Bestem en ligning for den tangent, der har røringspunkt i (2, f(2)).

b. Bestem en ligning for den tangent, der har hældningskoefficienten 12.

c. Bestem en ligning for den tangent, der er parallel med 3y + 27 = 9x.

d. Bestem en ligning for den tangent, der står vinkelret på linjen med ligningen 2y + x - 4 = 0

Tusind tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2021 af ringstedLC

Der mangler opgavetekst!


Svar #2
12. oktober 2021 af Signekaroline

Det eneste andet der står er, at funktionen f er givet ved f(x) = 3x^2 - 6x + 5


Svar #3
12. oktober 2021 af Signekaroline

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2021 af ringstedLC

#2 Det var jo en nok så væsentlig oplysning.

a. Brug tangentligningen.

b. I tangentligningen bruges, at f '(x0) = 12

c. Tangentens hældning, f '(x0) = hældningen af den parallelle linje.

d. Brug at:

\begin{align*} l\perp m &\Leftrightarrow a_{y_1}\cdot a_{y_2}=-1 \end{align*}


Skriv et svar til: Opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.