Matematik

Differentialregning: tangenter og deres hældning

13. oktober 2021 af xx2020 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har et spg. angående tangenter og deres hældning. 

Kan hældningen for en tangent være 0 og hvornår? kan man evt. forklare det udefra en graf.

Tusind tak!


Brugbart svar (3)

Svar #1
13. oktober 2021 af SauIGoodman

Hældningen for en tangent er 0 når f'(x)=0. Så når du løser ligningen f'(x)=0 (typisk i eksamensopgaver) finder du netop de x-værdier, for hvilket f(x) har en (eller flere) tangent(er), der er 0. 


Brugbart svar (3)

Svar #2
13. oktober 2021 af SauIGoodman

I dette plot kan du se en funktion f(x)=-x^2+4x+1. Stedet, hvor vi har en tangenthældning lig 0, er netop det sted hvor den afledede funktion er sat lig 0. Dvs. f'(x)=0. På mit plot kan du se en blå linje, som netop er tangenten til funktionen, hvor hældningen af tangenten er 0. Derfor er linjen vandret. Giver det mening?

Vedhæftet fil:plot.png

Svar #3
13. oktober 2021 af xx2020 (Slettet)

jaa det gøre det, forstår det hele nu!

tak skal du have :)


Skriv et svar til: Differentialregning: tangenter og deres hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.